O Podgorici

Glavni grad Crne Gore je lijep i moderan grad, a njegovi građani srdačni, i predusretljivi. Povoljna geografska pozicija i blaga klima, i sve povoljnosti koje nosi sa sobom glavni grad čine Podgoricu veoma prvlačnom destinacijom.

Vjekovima, Podgorica je bila raskrsnica puteva i ljudi, povezujući staro sa novim, tradicionalno sa modernim, a identitetu grada doprinosi kako priroda u samom gradu, tako i bliskost četiri nacionalna parka i Jadransko more.


U blizini grada nalaze se uzbudljivi kanjoni Morače i Cijevne, mirnoća rijeka Zete i Sitnice, plaže i močvare Skadarskog jezera, odraz planina u jezerima Bukumir i Rikavac.

Sam grad, iako jedan od najtoplijih u Evropi, ima bogato zelenilo. Blizu 1200 različitih biljnih vrsta nalaze svoj habitat ovdje. Zbog svega ovoga, Podgoricu je idealno posjetiti sa bliskom osobom, uživati u svježim jutrima kraj rijeke Ribnice, a noć pod mjesečinom dočekati kraj rijeke Morače.

Posebnost Podgorice takođe možete osjetiti u samom centru grada, njegovoj autentičnoj arhitekturi, bogatom kulturnom nasleđu a najviše u ljepoti i šarmu njegovih stanovnika.